Welzijnsschakel 'De Sluis'

DE SLoep-onze thUIS

‘De Sluis’ brengt mensen met en zonder armoede-ervaring samen via diverse activiteiten. Ze leren elkaar kennen, begrijpen en waarderen. dat werkt wederzijdse vooroordelen weg.

Een sluis is een symbolische plaats waar mensen in- en uitvaren om op hetzelfde niveau te komen. Wie wil, kan er een tijdje aangemeerd blijven vooraleer weer uit te varen.

Met een kleine jaarlijkse bijdrage is men lid van ‘De Sluis’ en zijn de activiteiten in huis en in Gent gratis. Voor activiteiten elders betaalt men een kleine bijdrage.


Film

Maandelijks trekken we een zaterdagnamiddag naar de cinema! Samen kijken naar een actuele film en daarna bij een drankje praten over wat de film bij ons teweeg heeft gebracht. Op aanvraag projecteren we zelf film, opera, documentaire,…

Boekenworm(en)

Maandelijks op een zaterdagmorgen zetten we in op de kracht van vehalen, lezen, schoonheid en het belang van verbondenheid, traagheid, solidariteit, stilte en zorg voor elkaar. Om af te sluiten: gezellig samen eten.

Onder begeleiding van ‘De Dagen’.

Bingo!

Het lievelingsspel maandelijks op een vrijdagnamiddag. We sluiten af met een hapje.

Dagelijks is in huis wel altijd iemand te vinden voor een gezelschapsspel. Met vlag en wimpel is het meest favoriete spel ‘Rummicub’! Vanaf januari 2020 is er trouwnes op de laatste woensdag van de maand een extra aanbod aan spellen.

De Klos

Op de 2de en 4de vrijdagnamiddag van elke maand: samen (leren) haken, breien, naaien.

Hobby-atelier: juwelen, kaartjes, bloemstukjes, nagel- en kookatelier.
Én … gezellig samenzijn bij een kopje koffie/thee met …

Spelen-der-wijs

De laatste woensdag van de maand is ‘spelnamiddag’.

In samenwerking met spellenclub ‘De Speltafel’ zijn er steeds een aantal nieuwe spellen ter beschikking, geschikt voor jong en minder jong. Spelregels lezen hoeft niet: die krijg je live uitgelegd.

En verder
  • Theater, stadsbezoeken
  • Dierentuinen, pret- en andere parken
  • Abdijbezoeken, bedevaarten naar Lourdes Oostakker en Lourdes Frankrijk
  • Medewerking aan socio-artistieke projecten
  • Bowling, petanque, zwemmen, …
  • Initiatieven op vraag van de groep
%d bloggers liken dit: